16 Haziran 2010 Çarşamba

Maç İzlenimleri #10: Japonya - Kamerun


Maç başlarken benim dikkatlerim Japonya'nın hazırlık maçlarının olay oyuncusu Tulio'daydı. İngiltere ile yapılan hazırlık maçında önce İngiltere kalesine sonra kendi kalesine gol atarak dikkat çeken Japon futbolcu, daha sonra Fildişi ile yaptıkları maçta, fazla dövüş filmi izlemiş olsa gerek, uçan tekmesiyle Drogba'nın kolunu kırmıştı. Bu maç dikkatleri üzerine çekebilecek bir şey yapacak mı acaba diye de beklemedim değil.

Maçın ilk yarısında her iki takımda garanti futbolu elden bırakmıyor, ve bir şans golünün kapılarını çalmasını bekliyorlardı. Tam olarak şans golü olmadı ama, eğer koskoca maçta adam gibi tek pozisyon varsa, o pozisyonun planlanmış bir organizasyon sonucu atıldığına beni kimse inandıramaz. Dünya Kupası 2010'un artık klasikleşen arka direkte boş kaleye topu yuvarlama golü bu maçta da iş başındaydı. Maçlar zaten az pozisyonla geçiyor; bir de gollerin çoğu arka direğe açılan ortayı boş kaleye yuvarlama şeklinde gelmesi futbolseverlerin canını ayrı bir sıkıyor. Gol Japonya'nın Japonya ligi dışında oynayan 4 oyuncusunun (ki bu oyuncular takımın en önemli oyuncuları Wolfsburg'lu Hasebe, Grenoble'lu Matsui, CSKA'lı Honda ve Catania'lı Morimoto) en ünlüsünden, Honda'dan geldi. Kamerun'da ise kendi son iki şampiyonlar ligi kupasının sahibi Eto'o takımını taşımaya çalışsa da, Kamerun iyi bir oyun sergileyemedi. Kamerun'da benim adıma göze çarpan sadece 20 yaşındaki Monaco'lu defans oyuncusu N'Koulou oldu. Maçta çok iyi bir oyun sergileyemese de, sürekli bahsettiğim o takip edilmesi gereken genç oyuncular listemde, güçlü fiziği ve pozisyon bilgisiyle yukarı çıktı. İkinci yarıda iki takımın da birer topu direkten dönse de (yanlış anlaşılmasın onlar da semi-pozisyon, organize bir atak değil) maçta normal olarak başka gol olmadı ve maç 1-0 Japonya üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın Adamı: "Keisuke Honda" Japonya'nın yıldızı, neredeyse pozisyonsuz maçta, vasat oynayarak fark yarattı ve maçın adamı oldu.

Maçın hayal kırıklığı: "Achille Pierre Webo" Aslında Webo maçta hakkında yazılabilecek hiçbir şey yapmadı. Eto'o'ya eşlik ederek takımının önemli isimlerinden olması beklenen Webo kendisine gelen topları ezdi, çok pas hatası yaptı ve sahanın en kötüsü oldu. Bahsetmeden geçemeyeceğim yine orta sahada çok şey beklenen Matip'de Mehmet Topal'ın en kötü günlerinde oynadığı gibi oynarak zaten sıkıcı futbolu daha da beter hale getirdi.

Maçın seyir zevki: "1.5/10"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder