20 Haziran 2010 Pazar

Maç İzlenimleri #22: Slovenya - ABD


Maçtan önce sorsalar, "amaan dandik maç olur ama dünya kupası maçı sonuçta oturayım izleyeyim" derdim ama çok güzel maç oldu. Slovenya, üstün başladığı maçı güzel gollerle 2-0'a taşımayı başarsa da ABD'nin "super comeback" ine engel olamadı ve öne geçtiği maçta 1 puanla yetindi. Gerçi ABD'nin ne idüğü belirsiz bir sebepten verilmeyen golünü hakem verse maçı 3-2 ABD alacaktı ama olmadı.(ABD'yi de "yazık lan adamlara" diye çok sevmemiz ne ilginç!)

Aslında maçın ilk yarısının skoru maçı izlemeyen biri için aldatıcı olabilir. ABD de en az Slovenya kadar iyi oynadı, ama "avrupalı acımıyor işte arkadaş, iki kere geliyor ikisini de atıyor" durumu oldu biraz. Özellikle Birsa'nın attığı gol çok güzeldi. ABD devrenin sonlarında çok önemli pozisyonlar yakalasa da, başka gol olmadı ve Slovenya devre arasına iki farkla önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ABD'ydi. Dakikalar 49'u gösterdiğinde bir Fifa10 golü attı Donovan. Handanovic üzerine gelen toptan kaçmak zorunda kaldı. Çünkü Donovan öyle vurdu ki mazallah çocukcağızın suratı dağılırdı top o hızla gelse. Amerika üstün oynamaya devam ediyordu, ama beklenen gol dakika 82'ye kadar gelmedi. ABD'nin teknik direktörü Bob Bradley'nin oğlu Michael Bradley beraberliği getiren golü attı. Dakika 86'da ise yazının başında da bahsettiğim gibi ABD'nin attığı gol, galiba ofsayt gerekçesiyle sayılmadı ve maç berabere sonuçlandı.

Maçın adamı: "Landon Donovan" Takımın yıldızı, bu maçta kendini gösterdi. Attığı muhteşem golle takımını umutlandıran ve sonrasındaki güzel oyunuyla da maçı dönmesine büyük katkı sağlayan Donovan sahanın en iyisiydi.

Maçın hayal kırıklığı: "Oguchi Onyewu" Önceki maçın yıldızı, bu maç kendine yakışmayacak hatalar yaptı. İlk golde Birsa'nın önünden çekilen, ikinci golde de defansın arkasına adamını kaçıran Onyewu birkaç pozisyonda daha, genelde ağır kaldığından, hata yaptı ve sahanın en kötüsü oldu.

Maçın seyir zevki: "8/10" Bir Slovenya maçından beklenmeyecek derecede iyi bir maçtı. ABD'nin atletik ve hızlı futbolunu izlemesi de ayrıca keyifliydi. İki takım da pek çok pozisyona girdi. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Hangi takım 2. tura çıkamazsa haksızlık olur gibi geliyor bana. Galiba, benim sevdiğim takımlardan olan İngiltere'den daha çok hak ediyorlar 2. turu.

1 yorum:

  1. şimdi tabi onyewu, bırsa, bunlar üstün kalitede futbolcular. avrupa'nın önde gelen takımlarında üst düzey mücadele sergileyen oyuncular. her an her şeyi yapabilirler. 2-2. 2-2.

    YanıtlaSil