19 Haziran 2010 Cumartesi

Maç İzlenimleri #18: Arjantin - Güney Kore


Turnuvaya çok iyi başlayan Güney Kore ile turnuvanın favorileri arasında gösterilen Arjantin'in maçı keyifli geçeceğe benziyordu. İlk yarı bittiğinde çok üstün oynayan bir Arjantin, çok kötü oynayan ve organize atağı olmayan bir Güney Kore vardı. Ama skor 2-1'di. Çok üstün oynayan Arjantin'in iki golü de ilginçtir duran toplardan (hatta biri kendi kalesine) gelmişti. Ve gol olan pozisyonlar dışında Arjantin'in adam gibi gol pozisyonu yoktu. Güney Kore'nin golüyse daha da şanslıydı. Demichelis'in büyük hatasında araya giren Bolton'lı Lee, Chung Yong, golü devrenin son dakikasında buldu ve takımının devreye moralli girmesini sağladı.

İkinci yarıda Güney Kore'nin özgüveni yerine gelmişti. Arjantin kalesine yükleniyorlar, gol pozisyonlarına da giriyorlardı. Ama bir tanesi vardı ki, Kore onu atabilse maç dönebilirdi. "Atamayana atarlar" yine işledi ve Messi'nin yarattığı pozisyonda Higuain topu ağlara gönderince (net ofsayt bu arada) durum 3-1 oldu ve Kore'nin umutları tükendi. Daha sonra inanılmaz paslaşmalar sonucu yine Higuain'i bulan topu, Madrid'in yıldızı çok zeki bir kafa vuruşuyla ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi.

Bence, Maradona takıma maçtan önce sadece çıkın oynayın diyor olabilir. Arjantin'in organize bir futbol oynadığını söylemek mümkün değil çünkü. Gerçi çıkın oynayın demesi yetiyor öyle bir hücum hattı olunca ama, Güney Kore 60. dk'ya doğru o şutu gole çevirebilse maçın sonucu çok farklı olabilirdi. Arjantin'in daha dişli bir rakip karşısında o defans anlayışıyla zorlanacağını düşünüyorum.(ki isimler tek tek çok iyi: önde mascherano, defansın ortasında Samuel, Demichelis, solda Heinze sağdakini boşverin sevmiyorum ben Gutierrez'i)

Maçın adamı: "Lionel Messi" Böyle yazınca komik duruyormuş. Hadi ordan derler adama. Maçın adamı Messi ha! "Gerçekten futboldan anlıyormuşsun. Messi'nin yeteneklerini süzebilip maçın adamı seçtiğine göre" derseniz hiçbir şey diyemem; ama Higuain'in hat-trick yaptığı maçta takımı adına tek başına hücum organizasyonuydu. Pek de bir şey yazmama gerek yok zannedersem.

Maçın hayal kırıklığı: "Park, Ji Sung" Takımın Man Utd'li yıldızı çok pas hatası yaptı. Hücuma çıkarken kaptırdığı tüm toplar takımına tehlikeli atak olarak döndü. Ondan beklenen takımını taşımasıydı. Bunu başaramadı ve maçın hayal kırıklığı oldu.

Maçın seyir zevki: "7.5/10" Arjantin'in hücum hattını izlemek benim için bir onurdur. Ama maçın seyir zevki en yüksek bölümü 2-1'den sonra Kore'nin bastırdığı kısımdı. Ha oldu ha olacak derken, çok kaçırdı Kore, Arjantin de cezasını kesti. 4-0'dan değil de 2-1'den 4-1 olması maçın seyir zevkini çok arttırdı.

1 yorum:

  1. 5-1 kazansaydı "5i 1 yerde" olabilirdi fotomaç manşeti (higuan aguero messi tevez milito)

    YanıtlaSil