17 Haziran 2010 Perşembe

Maç İzlenimleri #12: Yeni Zelanda - Slovakya

Turnuvaya ilk kez katılan Slovakya ile, turnuvaya 30 sene sonra tekrar katılabilen Yeni Zelanda'nın mücadelesi, Stoch transferi gerçekleşmese pek çok futbolsever tarafından takip edilmesi düşünülmeyen maçlar arasındaydı. Ama spikerinde 32 saniyede bir söylediği gibi, Slovakya'da bizim ligimizde oynayan 3 futbolcu (Vittek, Holosko, Sapara) ve Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch (Ştoç diye okuynuyormuş öğrendiğim kadarıyla) vardı. Bu oyunculardan sadece Vittek ilk 11'de şans bulabilirken Holosko ve Stoch oyuna sonradan dahil oldu. Bu durum, ekran başına "dur şu Stoch'u çok övüyorlar, Youtube'dan gollerini izledim ama yine de nasıl bir çocukmuş bakayım." diyen Fenerlilerin hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu.

Maça dönecek olursak her iki takımda savunma güvenliğini elden bırakmadan birbirinin üzerine gelmeye çalışıyor ve hata kolluyordu. Maçtan önce Slovakya'nın oyunu domine edeceği düşünülse de maç dengeli başladı, dengeli bitti. Slovakya'nın Ankaragücü'lüsü Vittek'in kafa golüyle öne geçen Slovakya, farkı açmak yerine golün üzerine yatmayı tercih edince futbolun tanrılarını kızdırdı. 90+3'te Winston Reid, milli takımdaki ilk maçında golle buluşarak, takımının 1 puan almasını sağladı.

Maçın Adamı: "Vladimir Weiss" Babasının yönettiği takımda çalımlarıyla ve hızıyla dikkat çeken 20 yaşındaki Weiss, turnuvanın ilerleyen günlerinde onu takip etmemiz gerektiğini gösteren bir oyun sergiledi

Maçın hayal kırıklığı: "Marek Hamsik" Sadece Slovakya'nın değil, turnuvanın en çok patlama beklenen yıldızlarından olan Napoli'li tek başına maç kazandırma alışkanlığından uzak göründü ve etkili olamadı.

Maçın seyir zevki: 4/10 Son dakika golüyle notunu biraz arttıran maç, Stoch ve Holosko da oynamayınca Türk izleyicilerin tadını kaçırdı. Zaten iyi bir futbol beklenmeyen maç, beklendiği gibi oynandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder