19 Haziran 2010 Cumartesi

Maç İzlenimleri #19: Nijerya - Yunanistan

Ben eminim o kırmızı kart olmasa, Yunanistan yine gol atamayacaktı. Gerçi Rehagel, pivot santraforlardan kanat yarattığı saçma 4-3-3'ten vazgeçmişti, ve 5-3-2'ye dönmüştü, ama istersen 8 defansla oyna, o futbolla yine gol yersin yine gol yersin. Yunanistan 16. dakika'da yine duran toptan gol yedi. Bu golden sonra Nijerya'nın işi rahattı. Nasıl olsa Yunanistan turnuvanın en kötü takımıydı ve atak yapmaya niyeti bile yoktu. Ama devreye Sani Kaita girdi. Dünyanın en gereksiz agresifliğini göstererek, Torosidis'e tekme sallar gibi oldu ve takımını boş yere 10 kişi bıraktı. Maçın seyri değişti. Rehagel dahice bir hamleyle hemen Samaras'ı oyuna aldı. Yunanistan art arda pozisyonlar yakalamaya başladı. Dakikalar 44 'ü gösterdiğinde Salpingidis Yunanistan'ın dünya kupalarındaki ilk golünü atmayı başarıyor ve tarihe adını yazdırıyordu. İkinci yarıda da gol pozisyonları bulan Yunanistan'a karşı Nijerya pek çok kontra atak fırsatı yakaladı. Ama özellikle Obasi'nin boş kaleye atamadığı pozisyon olmak üzere pek çok pozisyondan yararlanamadı Nijerya. Yunanistan adına beklenen gol dakika 71'de geldi. Turnuvanın yıldızı Enyeama'nın hata yaparak sektirdiği topu takip eden Torosidis, takımına galibiyeti getiren golü attı.

Yunanistan'ın bu futbolla Arjantin'i yenebilmesi hatta puan alabilmesi imkansız. Tersini iddia edenle de her türlü iddiaya varım. Arjantin forvette Martin Palermo ile çıksa bile Arjantin'i yener. O yüzden garantilemiş Arjantin maçı bırakır, yedeklerle çıkar falan diyenlere gülüyorum. Yedeklerle çıksın, Milito-Agüero sonuçta forvetteki yedekleri. Yunanistan bu gruptan çıkarsa da turnuvayla ilgili fikirlerim baya değişir galiba.( Valla milliyetçi falan değilim, adamlar çok kötü top oynuyor)

Maçın yıldızı: "Vasileios Torosidis" Kaita'nın gördüğü kırmızı kartta, adamın ayağı kendine değmemişken yere yığılan ve Kaita'yı attıran, ardından da Enyeama'nın hatasını takip edip gole çeviren Torosidis maçın kahramanıydı. Bu iki hareketiyle maçı çeviren adam oldu.

Maçın hayal kırıklığı: "Joseph Yobo" Everton'ın yıldızı Nijerya'nın kaptanı ve savunmanın bel kemiği Yobo tecrübesine yakışmayacak bir maç çıkardı. Defansta kademe hataları yapan Yobo çok aksadı.

Maçın seyir zevki: 5/10 Kırmızı kart ve geriden gelip kazanma olunca maçın seyir zevki arttı; ama Yunanistan maçı sonuçta, izlemesi ne kadar keyifli olabilir ki?

1 yorum: