23 Haziran 2010 Çarşamba

Maç İzlenimleri #32: İspanya - Honduras

Maç 10-0 bitse kimse " bu ne arkadaş, adamların her geldiği gol oldu" diyemezdi. Çünkü İspanya 15 civarı gol pozisyonuna girdi. Şili maçında da kalelerinde onlarca pozisyon görmesine rağmen sadece 1 gol yiyen Honduras, büyü mü yaptırmış nedir, son maça gelirken normal gözüken -3 averaja sahip.

Maç başlar başlamaz İspanya üstünlüğü ele geçirdi. İlk çeyrekte iki net pozisyona giren ancak bunları gole çeviremeyen İspanya, aradığı golü dakika 17'de David Villa ile buldu. Ömer Üründül'e göre David Villa'nın geriye pas vermeyerek hata yaptığı gol (hey allahım), turnuvanın en güzel gollerinden biriydi. Daha sonra İspanya, özellikle Torres'le birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen golü bulamadı ve ilk yarı böyle bitti.

İkinci yarı da aynı ilk yarı gibiydi. Yine maçı tek kale oynayan İspanya ve yine savunma yapmaya çalışan ama bunu bile pek beceremeyen Honduras. Zaten kötü oynayan takımda tek gol umudu David Suazo'da berbat oynayınca, Honduras kaleyi bulan tek şut atamadı. İspanya ise aradığı ikinci golü dakika 51'de yine Villa ile buldu. Daha sonra bir de penaltı kazanan İspanya'da Villa penaltıyı kaçırınca hat-trick yapma fırsatını da kaçırmış oldu. Kalan dakikalarda etkili oyununu sürdürse de İspanya şansızlığını kıramadı ve başka gol bulamadı.

Son maçlara gelirken, İspanya'nın elenme ihtimali var. Ancak Şili'yi yendiği takdirde gruptan çıkacak olan İspanya, muhtemelen İsviçre Honduras'ı yeneceği için, berabere kalırsa turnuvaya veda edecek. İsviçre farklı yenerse ve kendi az farkla yenerse ikinci olacak İspanya ise ikinci turda çok büyük ihtimalle Brezilya ile karşılaşacak ve henüz ikinci turda "erken final" izleyeceğiz.

Maçın adam: "David Villa" Milli takımla çıktığı 60 maçta 41 gol atarak inanılmaz bir istatistiğe sahip olan ve İspanya'nın en golcü oyuncusu olan Villa bu maçta da attığı iki golle yıldızlaştı. Sol kanatta oynamasına rağmen iki gol bulmayı başaran Villa, penaltı kaçırdıktan sonra konsantrasyonunu kaybetse de maçın yıldızıydı.

Maçın hayal kırıklğı: "Fernando Torres" El Nino, sakatlığın etkilerini üzerinden atamamışa benziyor. Girdiği pozisyonlarda topu auta yollayan, atılan pasları ezen Torres'in Nobre'den farkı yoktu. Orta sahadan gelen paslarla beslenmesine rağmen, gol atmayı başaramadı. Benim taa Atletico Madrid'den çocukluğunu bildiğim Torres, İspanya kupayı istiyorsa kendine gelmek zorunda.

Maçın seyir zevki: "8/10" Tipik bir İspanya maçıydı yine. İsviçre maçından tek farkı, karşısında defans yapmasını da kontra atağa çıkmasını da bilmeyen bir takım olmasıydı. Yine bir çok gol pozisyonu vardı, ama sadece iki gol çıktı. Umarım İspanya gruptan çıkmayı başarır, çünkü İsviçre'nin İspanya'nın önünde çıkması "savunma futbolunun" göze hoş gelen "hücum futboluna" galip gelmesi demek olacaktır.

PS: Hakem tarafından görülmese de rakibinin suratına vuran Villa'nın ceza alma ihtimali var. Durumu hakem raporundan sonra belli olacak Villa, eğer ceza alırsa en az 2 maç takımını yalnız bırakacak.

1 yorum:

  1. fotomaç manşeti:

    - El Nino
    El insaf... -


    Fernando Torres, hat-trick şansını ayağının içiyle iten partneri Villa'nın yanında utanç verici bir performans sergiledi.

    YanıtlaSil