21 Haziran 2010 Pazartesi

Maç İzlenimleri #27: Paraguay - Slovakya

Bir Paraguay maçı gelse de şu fotoğrafı bloga koysam diyordum ne zamandır. Hakkında da konuşmaya gerek yok zaten fotoğrafın, her şey ortada. O yüzden ben futbola geçeyim. Paraguay, İtalya'nın favori gibi oynamadığı bir grupta, belki de beklediğinden de rahat ikinci tura yükselecek. Çünkü İtalya (büyük ihtimal ikinci olarak gruptan çıkacak ama) gol bulmakta çok zorlanıyor ve favori gibi oynamıyor. Slovakya, beklediğimden daha kötü bir Dünya Kupası geçiriyor. Yeni Zelanda desen, o da İtalya ile aynı puanda şuan ama Dünya Kupası'nda bir renk olmaktan öteye geçeceklerini sanmıyorum.

Maça dönecek olursak, Paraguay maçın tamamında Slovakya'dan üstün oynadı. Daha ilk dakikalardan baskı kurmayı başaran Paraguay, maç boyunca topun da sahibiydi. Bu vesileyle Slovakya'ya nefes aldırmadılar ve dakika 27'de Vera'nın mükemmel vuruşuyla öne geçtiler. Golü bulduktan sonra, topu ayağında tutarak rakibin atak yapmasına izin vermeyen Paraguay, ikinci yarıda da üstün oyununa devam etti. Tek farka rağmen, eminim Paraguaylılar maçı gayet rahat seyretmişlerdir, çünkü Slovakya kaleye bile yaklaşamıyordu. Maç herhalde böyle biter derken, Riveros 25 metreden çok güzel vurdu ve maçın skorunu belirledi. İki farklı kazanarak averaj hesaplarında da öne geçen Paraguay, matematiksel olarak garantileyemese de Yeni Zelanda ile berabere kaldığı takdirde, gruptan çıkacak. (büyük ihtimal de birinci olarak)

Puan durumuna baktığımda şöyle ilginç bir senaryo da gerçekleşebilir: Paraguay - Yeni Zelanda maçı gollü berabere biter, İtalya-Slovakya maçı da golsüz berabere biterse averajları ve puanları aynı olmasına rağmen, daha çok gol attığı için Yeni Zelanda 2. tura çıkan takım olur.(zor ama neden olmasın?)

Maçın adamı: "Enrique Vera" Orta sahanın dinamosu lafını hak eden adamlardan biri Vera. 31 yaşında olmasına rağmen çok etkiliydi. Gol vuruşu inanılmazdı. Hem hücumda hem defansta çok etkiliydi.

Maçın hayal kırıklığı: "Marek Hamsik" Dünya kupasından önce turnuvada patlama yapacak yıldızlar hakikaten tek tek patladı. Hamsik de bunlardan biri. Paraguay karşısında da maçı göz ucuyla takip etmiş olsam "Hamsik'i niye oynatmamış bu adam" diye sorardım herhalde kendime, çünkü sahada yokmuş gibiydi.

Maçın seyir zevki: "5.5/10" Gollerin ikisi de çok güzeldi. Özellikle Vera'nın son vuruşu, dünyada sayılı futbolcunun yapabileceği cinstendi. Sırf golleri görmek için bile izlenebilecek bir maçtı. Paraguay maçı domine etti. Bir ara topla oynama yüzdeleri 70'e 30'du. Oynayan bir Paraguay ve çaresiz kalan bir Slovakya vardı sahada.

1 yorum:

  1. gerçekten hamsik'le ilgili espri yapmak istemiyorum, o sebeple:

    fotomaç manşeti: Paraguay Rahat Geçti

    tekrar özür diliyorum.

    YanıtlaSil