21 Haziran 2010 Pazartesi

Maç İzlenimleri #25: Gana - Avustralya


Bu Jabulani'de galiba bir gariplik var hakikaten. Turnuvada kaçıncı kaleci hatası golü, ben sayamadım. Maç dengede giderken, Kingson'ın sektirdiği topu iyi takip eden Brett Holman Avustralya'yı öne geçiren golü kaydetti. Gana baskısını arttırmaya başlamıştı ve dakika 24'te tam "Oh Kewell oynuyor, belki kendini gösterir de kalır bizde, stay with us Kewell" modunda maçı izliyorken, Kewell'ın gördüğü kırmızı kart hayallerimi yıktı". Maçtan aldığım keyif bir anda yarı yarıya azaldı. Topu çizgiden elle çıkaran Kewell, hem penaltıya sebebiyet vermiş hem de oyundan atılmış oldu. Gana'nın turnuvadaki ikinci golünü yine penaltıdan ve yine Asamoah Gyan kaydetti ve takımına beraberliği getirdi. Golden sonra Avustralya savunmaya çekildi, Gana ise bu kilidi açamadı ve ilk devre 1-1'lik eşitlikle geçildi.

İkinci yarıda her iki takım da birkaç pozisyona girse de bu pozisyonlardan yararlanamadılar ve maç beraberlikle sonuçlandı. Gana; Almanya ve Sırbistan'ın olduğu grupta birinciliğe yükselse de, Sırbistan'ın Almanya karşısında aldığı galibiyet onların da planlarını berbat etti. Sırbistan Avustralya'yı yendiği takdirde, Gana'ya Almanya karşısında beraberlik bile yetmiyor ki bu da işlerinin çok zor olduğunun kanıtı.

Maçın adamı: "Mark Schwarzer" İlk maçın hayal kırıklığı Schwarzer, bu maçta kendini buldu. Takımının 10 kişi kaldığı maçta, önemli kurtarışlar yaparak, takımına güven verdi ve ümitlerin sürmesini sağlayan 1 puanın mimarı oldu.

Maçın hayal kırıklığı: "Harry Kewell" Her ne kadar maç sonrası açıklamalarda, topa kolunu bilerek uzatmadığını söylese de bence Rosetti tarafından haklı bir kırmızı kartla oyundan atılan Kewell, hem takımının hem de benim hayallerimi yıktı. "Ne yaptın Kewell!"

Maçın seyir zevki: "3.5/10" İlk yarıda her iki kalede gol pozisyonları olsa da, ikinci yarıda kayda değer gol pozisyonları yoktu. Maç genelde orta saha mücadelesi şeklinde, yani sıkıcı geçti. Kewell'ın oyundan atılışı da bu kötü futbolun tuzu biberi oldu.

1 yorum: