21 Haziran 2010 Pazartesi

Maç İzlenimleri #26: Kamerun - Danimarka

Maça hızlı başlayan taraf Kamerun'du. Danimarka, Hollanda karşısındaki sönük ve sinik futbolunu sürderecekmiş izlenimi bıraktı ilk çeyrekte. Eto'o, 11. dk'da takımını öne geçiren golü attı. Golü yiyen Danimarka ise kendine geldi ve rakip kalede tehlikeler yaratmaya başladı. Dakika 33'te Rommedahl'ın al da at dercesine verdiği pası gole çeviren Bendtner takımına beraberliği getirdi. Her iki takım da birçok pozisyona girse de ilk devre de başka gol olmadı ve takımlar soyunma odalarına 1-1 lik eşitlikle döndüler.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Danimarka oldu. Tomasson'un yardımcı forvet olarak oynadığı çift forvetli sistemle daha iyi görünüyordu Vikingler. Onları kanattan besleyen Rommedahl, Gronkjaer gibi belki yaşları ilerlemiş ama yetenekli ve tecrübeli oyuncular olunca, çok daha üretken bir oyun sergilediler. Kamerun ise bir parlayıp bir sönüyordu. Orta sahadaki organizasyon eksikliği, Kamerun ataklarının bireysel yeteneklere bel bağlamasına sebep oluyordu. Zaten daha derli toplu bir görüntü çizen Danimarka, golü Rommedahl ile buldu. Golden sonra da üstünlüğü elden bırakmayan ve kalesinde önemli bir pozisyon vermeyen Danimarka gruptan çıkma yolunda umudunu sürdürürken, Kamerun matematiksel olarak turnuvaya veda eden ilk takım oldu.

Grupta, Hollanda ile birlikte 2. tura yükselecek diğer takım sadece Japonya-Danimarka maçına bağlı. Geleceği en basit gruplardan biri E grubu. Hollanda zaten birinci çıkıyor. Danimarka yenerse Danimarka, berabere biter veya Japonya kazanırsa Japonya yükseliyor 2. tura. Bana sorarsanız beraberlik ihtimalini yüksek gördüğüm için Japonya daha şanslı.

Maçın adamı: "Dennis Rommedahl" Ben daha çocukken, "Avrupa'nın en hızlı oyuncusu 100 m'yi 10 saniyenin altında koşabilen bir futbolcu, inanılmaz!" yorumları yapılan Rommedahl, beklenen patlamayı bir türlü yapamasa da 32 yaşında bir futbolcu için hala çok hızlı ve çok diri. İlk golü Bendtner'e attıran, ikincisini de kendi atan Dennis, maçın en etkili ismiydi.

Maçın hayal kırıklığı: " Bennoit Assou Ekotto" Aslında öyle çok da kötü bir futbol oynamadı. Sahanın en kötüsü de diyemeyiz belki ama, premier league'de öne çıkan bir sol beke göre kötü oynadı. Kendisinden beklenen tabiri caizse rakibin sağ kanadını otobana çevirmesi iken, o sıradan bir sol bek gibi oynadı ve sönük kaldı.

Maçın seyir zevki: "6.5/10" Danimarka maçı olduğu için, kötü bir maç izleyeceğim ön yargısıyla oturmuştum. Ama bol pozisyonlu, güzel ve tempolu bir maç oldu.

1 yorum: