21 Haziran 2010 Pazartesi

Maç İzlenimleri #28: İtalya - Yeni Zelanda


Son şampiyon turnuvaya gelirken, tıpkı Fransa gibi favori gösterilmiyordu ve aynı Fransa gibi herkesi haklı çıkaran bir oyun sergilemeye devam ediyor. Günümüzde Stoke City'nin ve İngiltere Championship'teki takımların oynadığı gibi uzun toplarla çıkan, fizik gücüne dayalı bir oyun felsefesiyle mücadele eden Yeni Zelanda bu anlayışıyla İtalya'dan bir puan koparmasını bildi.

Motor daha yeni yeni ısınıyorken, savunmanın bir anlık hatasında golü kalesinde gördü Marchetti. Bu erken gol İtalyanları kendilerine getirdi; ama Yeni Zelanda gibi turnuvanın en zayıf takımlarından birine karşı bile oyunu domine edemediler. Üstün olan taraf İtalya'ydı evet ama iki orta sıra takımından gününde olanı gibi üstündü İtalya. Neyse ki hakem İtalya'nın yardımına koştu ve bence penaltı olmayan pozisyonda İtalya lehine penaltı kararı verdi. Penaltıyı gole çeviren Iaquinta takımına beraberliği getirdi. Top daha çok İtalyanların ayağındaysa da öyle ahım şahım bir üstünlüğü yoktu İtalya'nın. Zaten Lippi'de böyle düşünmüş olacak ki bir şeyleri değiştirme gereği duydu takımda ve devrede iki değişikliğe gitti. Bu değişiklikler takımın performansına olumlu yansıdı, ama baskısını arttırsa da İtalya aradığı golü bir türlü bulamadı ve turnuvanın rengi Yeni Zelanda ile berabere kaldı.

İtalya muhtemelen gruptan çıkacaktır. Ama birinci olarak 2. tura yükselmesi çok zor. Eğer grubunu ikinci olarak tamamlarsa, 2. turda İtalya'nın karşısına çıkacak takım Hollanda. İtalya, bu futbolla gruptan çıksa bile, Hollanda karşısında tutunamaz ve şampiyonaya veda eder gibi geliyor. O yüzden Lippi'nin, kadroda radikal değişikliğe gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

Maçın adamı: "Mark Paston" Kariyerini ülkesinde Wellington Phoenix'de devam ettiren 34 yaşındaki kaleci, belki de kariyerinin en unutulmaz gününü yaşadı. Son şampiyon İtalya karşısında çok iyi oynayan ve birbirinden zorlu kurtarışlar yapan Paston, ilerde torunlarına anlatacağı bir performans sergiledi.

Maçın hayal kırıklığı: "Alberto Gilardino" Gerçi benim için hayal kırıklığı değil Gilardino'nun kötü performansı. Ben Gilardino'yu oldum olası sevmeyenlerdenim. Gol kralı olduğu dönemde bile çok matah bir tarafının olmadığını düşünürdüm, hala aynı fikirdeyim. Yeni Zelanda'ya karşı da hiç bir etkinlik gösteremedi. Zaten Lippi de ona sadece 45 dakika dayanabildi.

Maçın seyir zevki: "5/10" İtalya'nın geriye düştüğü ve eşitliği sağlamak için debelendiği dakikalar benim için çok keyifliydi. Golü bulduktan sonra Yeni Zelanda'nın direnişi de izlemeye değerdi. Futbol kalitesi açısından çok tatmin edici olmasa da heyecanlı bir maçtı.

1 yorum:

  1. fotomaç \ gazzettadellosport manşeti:

    italya evine dönmeye çok yakın:
    LASCIATEMI TORNARE

    YanıtlaSil