23 Haziran 2010 Çarşamba

Tarihe tanıklık etmek.. Yok böyle bir şey!



İnanılmaz. Dünya Kupası'ndaki favorimin maçını izlemememe ne sebep olabilirdi diye düşünsem, hiçbir şey aklıma gelmezdi sanırım ama varmış (gerçi sırbistan da yenildi, iyi ki izlememişim). John Isner ile Nicolas Mahut arasında oynanan Wimbledon birinci tur mücadelesi, setlerde durum 2-2 ve final setinde durum 59-59'ken güneşin batması ve yetersiz ışık sebebiyle, bir sonraki güne ertelendi. Salı günü başlayan mücadele 3 saat sürdükten sonra bugüne ertelenmişti. Bugünse final seti 7 saat sürdü ama tamamlanamadı. Fransız tenisçi Mahut, bitik gözüken rakibine nazaran çok daha diri ve enerjik gözükerek şaşkınlıktan tüylerimi diken diken etse de, Isner son sette durum 33-32 iken ve 59-58 iken maç puanı kullanma şansı yakalamıştı. İki tenisçi de kararan havaya rağmen devam etmek istediler; ancak hakem buna izin vermedi.

Daha önceki en uzun maç 6 saat 35 dakika ile 2004 Fransa Açık'da Fabrice Santoro ve Arnaud Clement arasında oynanmıştı. Isner ile Mahut arasında oynanan maçın sadece final seti bile şimdilik 7 saatle en uzun maçtan daha uzun sürdü (sürmeye de devam edecek). Toplamda da 10 saattir oynanan maç için, ben söyleyecek bir şey bulamıyorum gerçekten. Skorbord bile bozuldu maçta. Nasıl bozulmasın ki ama, 59-59 gibi bir sonuç gösterme fonksiyonu neden olsun ki? Basketbol skorbordu olsa anlarım ama değil.

Normalde Grand Slam'ler dışında (Amerika Açık hariç) maçlarda tie-break uygulaması var. Ancak Grand Slam'lerde final setinde tie-break uygulanmıyor. Yani teoride maç sonsuza kadar sürebilir. Pratikte de yaklaştı zaten aslında. Daha iki-üç hafta daha izleyebiliriz Mahut ile Isner'in mücadelesini. Çünkü mücadelede şimdiye kadar sadece birer kez servis kırıldı; o da final setinde değil. Isner'in 98, Mahut'un 95 ace yaparak, bir maçta en çok ace yapan oyuncu rekorunu da kırmaları zaten servis kırmanın ne kadar imkansıza yakın olduğunu gösteriyor (daha önceki rekor 51 ace ile Daniele Bracciali'ye ait). Kısaca son sette servis kıran kazanacak. Benim favorim eğer maç devam edebilseydi Mahut idi ama yarın ne gösterir bilemiyorum.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. rekor kırmak ne kadar kolaymış.

    alican gel pokerstars'da sit&go turnuvaya girelim, heads up kalıp "dünyanın en uzun süren poker müsabakası" rekorunu kıralım, kaç günse aslanlar gibi fold ederiz, arada birimiz biraz kaybeder sonra yine dengeleriz falan. sonra reklan antlaşmaları, disko kralı'na çıkmalar falan şöhret para derken yaşar gideriz.

    gerçekten sırf gündeme gelmek için anlaşmadılarsa çok gerzekler gerçekten.

    YanıtlaSil